Powered By Blogger

duminică, 18 martie 2012

Ciorba de pui a la grec.

Avem nevoie de:
  • 1 pui
  • 3-4 morcovi
  • 1 ceapa
  • telina
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 galbenuse de ou
  • smantana
  • bors sau otet
  • 2 foi de dafin
  • tarhon
Puiul de curata si se taie bucati, se pune la fiert cu sarea si foile de dafin in 4-5 litri de apa.
Dupa ce incepe sa fiarba, se ia spuma de deasupra, se scoate carnea si se taie bucatele, apoi se adauga legumele si se mai lasa la fiert.Se condimenteaza cu sare , piper, se acreste cu otet sau bors, si se mai pune putin tarhon tocat marunt.
Separat se pun galbenusele de ou, se adauga o lingura de faina si 2 linguri smantana si se amesteca. Cand legumele sunt fierte  se ia un polonic din ciorba si se pune peste compozitia de galbenus cu smantana..si se adaga usor in oala. Dupa care se stinge focul, nu se mai lasa sa dea un clocot, pentru ca riscam sa se taie smantana, oricum temeratura ciorbei va gati si galbenusele.
 Se serveste fierbinte cu ardei iute si dupa preferinta smantana! Se poate adauga la servire patrunjel presarat deasupra.
                                            Pofta bunaa!!



4 comentarii: